Populära skraplotter

Trisslott

Trisslotten är Svenska spels flaggskepp när det gäller skraplotter. Ända sedan trisslotten introducerades i Sverige 1986 har den varit Sveriges mest sålda skraplott. Om du köper en trisslott kan du vinna 1 000 000 kr direkt på skrapet och om du skrapar fram tre klöver- eller TV-symboler hamnar du i TV4:s morgonsoffa där du får skrapa en stor trisslott i direktsändning. Om du fick tre klöversymboler på din vanliga trisslott vinner du från 10 000 kr/mån i 10 år och upp till 100 000 kr/mån i 25 år (!) och om du hamnat i TV-soffan för att du skrapade fram tre TV-apparater vinner du 50 000 – 5 000 000 kr. De extremt stora vinsterna är såklart en av de största anledningarna till att Svenska Spels trisslott är Sveriges populäraste skraplott. En trisslott kostar 30 kr.

Dubbeltriss

Det finns även dubbeltriss som ser ut som två sammansatta trisslotter. När du skrapar en dubbeltriss skrapar du således 18 fält istället för 9, men det räcker fortfarande med att du får tre likadana belopp eller symboler för att vinna. Du kan även skrapa fram tre klöver- eller TV-symboler precis som på den vanliga trisslotten. En dubbeltriss kostar 60 kr.

Tialott

Tialotten är en slags trisslott light. Den fungerar på samma sätt som trisslotten med sina nio rutor att skrapa och du vinner om du skrapar fram tre likadana belopp eller symboler, men du kan inte skrapa dig fram till TV-soffan och den kostar bara tio kronor. Du vinner som mest 200 000 kr på en tialott, vilket i och för sig inte är så dåligt när man bar har satsat 10 kr.

Sverigelotten

Sverigelotten ges ut av Folkspel som även ligger bakom succén Bingolotto och är den kanske populäraste skraplotten efter Svenska Spels skraplotter. Sverigelotten har nio rutor som du ska skrapa och du kan vinna hela 3 000 000 kr direkt på skrapet, vilket är mer än vad trisslotten kan skryta med. Å andra sidan så hamnar du inte i direktsändning med den här skraplotten. Precis som på Bingolotto kan du även vinna andra saker än pengar på denna skraplott. Du kan vinna dyra fina bilar, exklusiva resor eller en bil full med pengar.