Lotterier

Om du vill köpa andra lotter än skraplotter så finns det flera lotterier att välja på. Sveriges allra populäraste lotterier är Lotto och Keno samt de TV-sända lotterierna Bingolotto och Postkodlotteriet. Om du vill lära dig mer om Bingolotto och Postkodlotteriet ska titta under rubriken TV-Lotterier.

Lotto

Lotto är en riktig lotteriklassiker som svenskarna aldrig tycks tröttna på. Det som lockar är naturligtvis de extremt höga vinsterna, det finns inget annat turspel i Sverige som ger så höga vinster som Lotto. När du spelar på lotto har du även chans att vinna den ökända ”Drömvinsten” som startar på 75 000 000 kr och som fortsätter att växa ända tills någon har vunnit den. Den största drömvinst som någon någonsin har vunnit var på över 237 miljoner kronor! För att vinna drömvinsten måste du få 7 rätt och de två första eller de två sista siffrorna i ditt jokernummer måste stämma överens med det dragna jokernumrets första eller sista siffror.

När du spelar på Lotto kryssar du i 7 nummer i ett spelfält som består av 35 nummer. Om du får minst 4 rätt har du vunnit, men för att vinna stort måste du ha fler rätt än så. 6 rätt brukar ge några tusen kronor i vinst, 6 rätt plus ett tilläggsnummer brukar ge tiotusentals kronor och 7 rätt ger oftast flera miljoner i vinst. Hur mycket man vinner beror på hur många andra som också har träffat sina nummer. Du kan även spela system vilket innebär att du kryssar i fler nummer än 7 i ett och samma spelfält.

Lottodragningarna sker i TV-rutan på onsdagar och lördagar.

Keno

När du spelar på Keno har du inte möjlighet att vinna lika stora summor som på Lotto men i gengäld vinner du betydligt oftare. Ett Keno-fält består av 20 nummer och du väljer själv hur många nummer du måste träffa för att vinna, men du måste välja ett nummer mellan 1 och 11. Om du inte spelar system kryssar du i lika många nummer som du har valt. Om du till exempel väljer vinst på 3 nummer kryssar du i 3 nummer. Ju fler nummer du måste träffa för att vinna desto högre vinst vinner du såklart.  Om du väljer att spela ett system kan du till exempel kryssa i 5 nummer fast du bara behöver ha 3 nummer för att vinna.

Keno har dragningar varje dag i TV.